Bij Coolblue energie kan je helaas niet alleen gas afnemen, wat wel mogelijk is om alleen elektriciteit af te nemen. Als jij gas wilt afnemen bij Coolblue energie dan dien je dat te doen in combinatie met elektriciteit. Er zijn diverse energie aanbieders waar je alleen gas kunt afnemen en jouw (eventuele) elektriciteit kan je dan bij een andere energie aanbieder afnemen.

In Nederland, net zoals in vele andere landen, is het mogelijk om bij veel energieleveranciers enkel gas af te nemen, zonder elektriciteit. Hier zijn enkele dingen om in overweging te nemen als je alleen gas wilt afnemen:

  1. Reden voor alleen gas: Sommige huishoudens hebben bijvoorbeeld al zonnepanelen voor hun elektriciteitsbehoefte en willen daarom alleen gas afnemen. Het is handig om je situatie aan de energieleverancier uit te leggen zodat ze je een passend aanbod kunnen doen.
  2. Verschillende tarieven: De tarieven voor gas kunnen variëren afhankelijk van de leverancier. Het is daarom raadzaam om prijzen en contractvoorwaarden van verschillende aanbieders te vergelijken.
  3. Duurzaamheidsopties: Als duurzaamheid belangrijk voor je is, kun je ook kijken naar de herkomst van het gas. Sommige leveranciers bieden groen gas of CO2-gecompenseerd gas aan.
  4. Contractduur: Overweeg of je een vast contract voor een bepaalde periode wilt of liever een variabel tarief dat maandelijks opzegbaar is.
  5. Extra kosten: Informeer naar eventuele bijkomende kosten, zoals aansluitkosten, administratiekosten of kosten voor het beëindigen van een contract.
  6. Beoordelingen en ervaringen: Het kan nuttig zijn om online beoordelingen of ervaringen van andere klanten te lezen om een beeld te krijgen van de klantenservice en betrouwbaarheid van de energieleverancier.
  7. Vaste of variabele tarieven: Sommige energieleveranciers bieden vaste tarieven voor een bepaalde periode, terwijl andere variabele tarieven bieden die kunnen fluctueren op basis van marktprijzen.

Als je overweegt om alleen gas af te nemen, is het een goed idee om contact op te nemen met verschillende energieleveranciers, je behoeften te bespreken en een offerte op maat te ontvangen.

BEKIJK AANBIEDING