Het wijzigen van jouw contract bij Vattenfall van variabel naar vast vereist een paar aandachtspuntjes die wij hieronder zullen bespreken.

Het veranderen van een energiecontract is een belangrijke beslissing die gevolgen heeft voor je maandelijkse kosten en voor de duurzaamheid van je energieverbruik. Als je momenteel een variabel contract hebt bij Vattenfall en overweegt om over te stappen naar een vast contract, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden.

Voordelen van een Vast Contract:

 1. Prijszekerheid: Met een vast contract leg je de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit kan voordelig zijn als de energieprijzen stijgen.
 2. Budgetteren: Omdat je energieprijs vaststaat, is het makkelijker om te budgetteren. Je weet immers wat je maandelijks kwijt zult zijn aan energiekosten.
 3. Aanbiedingen en Kortingen: Vattenfall biedt regelmatig speciale acties of welkomstkortingen aan voor klanten die kiezen voor een vast contract.

Aandachtspunten:

 1. Contractduur: De meeste vaste contracten hebben een looptijd van één, twee of drie jaar. Zorg dat je deze termijn in gedachten houdt, omdat je bij vroegtijdige beëindiging meestal een opzegvergoeding moet betalen.
 2. Tariefstijgingen en -dalingen: Met een vast tarief profiteer je niet van eventuele prijsdalingen in de energiemarkt.
 3. Duurzaamheidsopties: Als duurzaamheid belangrijk voor je is, onderzoek dan welke ‘groene’ opties Vattenfall biedt binnen de vaste contracten.

Hoe maak je de overstap?

 1. Contractinformatie: Bekijk eerst je huidige contract om na te gaan wanneer deze afloopt en of er kosten zijn verbonden aan het voortijdig wijzigen van je contract.
 2. Contact met Vattenfall: Neem contact op met de klantenservice van Vattenfall om je wensen te bespreken. Zij kunnen je informeren over de beschikbare opties en de gevolgen voor je maandelijkse kosten.
 3. Vergelijk Tarieven: Vraag een overzicht van de vaste tarieven en vergelijk deze met de huidige variabele tarieven. Hou ook rekening met eventuele acties of kortingen.
 4. Voorwaarden en Details: Lees de voorwaarden van het nieuwe vaste contract zorgvuldig door. Let op de contractduur, de opzegvergoeding en andere belangrijke details.
 5. Bevestiging: Als je besluit om de overstap te maken, zal Vattenfall je nieuwe contractgegevens en de ingangsdatum schriftelijk of per e-mail bevestigen.
 6. Evaluatie: Na de overstap is het raadzaam om je energierekening goed in de gaten te houden om er zeker van te zijn dat alles naar wens is.

Door zorgvuldig alle opties en voorwaarden te overwegen, kun je een weloverwogen beslissing nemen die past bij jouw financiële en duurzame wensen. Een overstap naar een vast contract bij Vattenfall kan je prijszekerheid en mogelijk ook financieel voordeel opleveren.

BEKIJK AANBIEDING