Het is vandaag de dag erg belangrijk om milieubewuste keuzes door te voeren in jouw leven. Wanneer jij een steentje bij wil dragen aan een beter milieu, kun je meerdere veranderingen overwegen. Je kunt bijvoorbeeld overstappen naar een duurzame energieleverancier. Waarom dit zo belangrijk is én hoe je aan de hand van een aantal punten de duurzaamheid van een energieleverancier kan achterhalen, zetten we hieronder voor je op een rij.

Het nut van groene energie

De aardbol heeft onze hulp hard nodig: we moeten een duurzamere levensstijl aanhouden. Een stap in de goede richting is door te kiezen voor groene stroom. Groene stroom is namelijk veel minder belastend voor het milieu dan grijze stroom. Groene stroom wordt namelijk opgewekt door bijvoorbeeld de zon, de wind of het water en deze bronnen zijn onuitputtelijk. In tegenstelling tot grijze stroom: dit is afkomstig van bijvoorbeeld kolen en dit raakt op den duur op. Bovendien komen door grijze energie veel vervuilende stoffen de lucht in. Wanneer je je steentje wil bijdragen aan het milieu, kun je dus overstappen naar een groene energieleverancier.

Hier kun je op letten om de duurzaamheid van een energieleverancier te achterhalen

Wanneer je ook gebruik wil maken van groene energie, kun je energieleveranciers vergelijken op een aantal punten.

1. Neem het soort energie en de herkomst goed onder de loep

Zoals hierboven al werd benoemd: er wordt een verschil gemaakt tussen groene en grijze energie. Het is in jouw zoektocht naar een groene energieleverancier belangrijk om allereerst bij dit punt stil te staan. De meest duurzame optie, is groene energie. Je kunt checken wat voor soort energie energieleveranciers aanbieden op Gaslicht.com.

Daarnaast kun je kijken waar de energie precies vandaan komt. Dit kan namelijk per energieleverancier verschillen. Om voort te borduren op het bovengenoemde, kun je kijken of de stroom wordt opgewekt uit een groene energiebron. Daarnaast kun je kijken op welke plek deze stroom precies wordt opgewekt, want ook dit kan je veel vertellen. Zo kan groene stroom worden opgewekt in Nederland, maar ook in het buitenland. 

2. Vergelijk de energieleveranciers op basis van hun premies

Ook niet geheel onbelangrijk: de premie die je gaat betalen aan je energieleverancier. Zo kunnen de prijzen van groene stroom per kWh enorm verschillen. Iedere energieleverancier hanteert zo zijn eigen prijzen en het is goed om deze met elkaar te vergelijken. Via energievergelijken kun je alle energieleveranciers met elkaar vergelijken, waarbij je ook kunt kijken naar groene stroom en waar de stroom vandaan komt.