Vattenfall heeft op dit moment geen dynamisch contract die je kunt afsluiten. Steeds meer aanbieders bieden een dynamisch energie contract aan, indien deze trend zich doorzet zou het kunnen zijn dat Vattenfall ook een dynamisch energie contract gaan aanbieden.

Een dynamisch energiecontract is een soort energieovereenkomst waarin de prijzen voor stroom en/of gas rechtstreeks verbonden zijn met de ‘spotmarkt’-tarieven. De spotmarkt, ook wel bekend als de ‘day ahead markt’, is de plaats waar energie voor de volgende dag wordt verhandeld. De kosten per kilowattuur stroom variëren elk uur, terwijl de prijs per kubieke meter gas dagelijks wijzigt. Elke middag (om ongeveer 14:00 uur) worden de dynamische tarieven voor de volgende dag bekend gemaakt. Binnen een dynamisch energiecontract fluctueren de elektriciteitsprijzen per uur en de gasprijzen dagelijks. Bij een prijsdaling geniet je onmiddellijk van de voordelen, maar bij een prijsverhoging worden de hogere kosten ook direct doorberekend. De meeste leveranciers die dynamische tarieven hanteren, kennen geen opzegtermijn of stellen een opzegtermijn van 30 dagen in.

Vattenfall biedt momenteel geen dynamisch contract aan, wel zijn er op dit moment lagere tarieven beschikbaar bij Vattenfall ten opzichte van een jaar geleden.

BEKIJK AANBIEDING