Bij een dynamisch contract van Budget energie zijn je tarieven gekoppeld aan de fluctuaties op de energiebeurs. Zo veranderen de stroomtarieven elk uur en de gastarieven dagelijks. Je krijgt de tarieven voor de komende dag steeds een dag van tevoren te zien. Dit stelt je in staat je energieverbruik te optimaliseren en te profiteren van momenten waarop de tarieven laag zijn, zoals op zonnige dagen of wanneer er veel windenergie beschikbaar is.

Met de Budget Thuis app heb je direct zicht op de huidige tarieven en je persoonlijke verbruik. Hiermee kun je weloverwogen beslissingen nemen en maximaal voordeel halen uit de dynamische tarieven. Budget energie verschaft je de informatie, maar jij kiest wanneer je energie gebruikt. De tarieven voor de volgende dag worden tijdig in de app weergegeven. Dat is handig, want zo kun je je energieverbruik voor de komende dag al strategisch inplannen.

Heb je zonnepanelen op je dak? Dit moet je weten over dynamische tarieven:

Het salderen bij een dynamisch contract verschilt van een variabel of vast contract. Bij een dynamisch contract fluctueren de stroomtarieven elk uur. Dit heeft ook invloed op wat je vergoed krijgt voor de stroom die je terug op het net zet. Voor elke kilowattuur (kWh) die je produceert, ontvang je het tarief dat op dat exacte uur van toepassing was (inclusief energiebelasting). Aan het einde van het jaar bekijken we de totale balans.

BEKIJK AANBIEDING