Eneco biedt op dit moment geen dynamisch contract aan voor energie. Indien Eneco ook dynamische energietarieven gaat aanbieden laten we dit direct weten. Eneco heeft op dit moment aanbiedingen lopen voor een 1 of 3 jarig vast contract.

Een dynamisch energiecontract, als Eneco dit aanbiedt, zou kunnen betekenen dat de energieprijzen gedurende de dag variëren op basis van marktomstandigheden, en dat klanten in staat zijn om hun energieverbruik aan te passen om te profiteren van lagere prijzen op bepaalde tijdstippen.

Dergelijke contracten zijn vaak gekoppeld aan slimme meters die real-time gegevens over energieverbruik kunnen verstrekken, en kunnen consumenten in staat stellen om actief hun energieverbruik te beheren om kosten te besparen.

Een dynamisch energiecontract Eneco, waarbij de energieprijzen gedurende de dag kunnen variëren op basis van marktomstandigheden, biedt verschillende potentiële voordelen voor consumenten en voor het energiesysteem als geheel:

  1. Kostenbesparing: Door je energieverbruik aan te passen aan tijden wanneer de energieprijzen lager zijn, kun je mogelijk besparen op je energierekening.
  2. Stimuleert Energiebewustzijn: Het hebben van een dynamisch energiecontract kan consumenten aanmoedigen om meer bewust te zijn van hun energieverbruik en de impact ervan op hun kosten.
  3. Bevordert het Gebruik van Hernieuwbare Energie: Vaak zijn de prijzen lager wanneer er een overvloed aan hernieuwbare energie beschikbaar is (bijvoorbeeld op zonnige of winderige dagen). Dit kan het gebruik van schonere energiebronnen stimuleren.
  4. Flexibiliteit: Voor consumenten die flexibel zijn in hun energieverbruik, biedt een dynamisch tarief de mogelijkheid om hun activiteiten te plannen rond de goedkoopste uren.
BEKIJK AANBIEDING