Bij ENGIE hebben ze momenteel geen dynamische contracten in hun aanbod. Wat ze wel aanbieden is een vast energiecontract, waarmee je gegarandeerd bent van stabiele tarieven. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het wisselen van energiecontracten. Kies je voor een vast contract bij ENGIE, dan profiteer je van Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas tegen aantrekkelijke tarieven.

Vroeger boden energieleveranciers voornamelijk vaste en variabele energiecontracten aan. Tegenwoordig is er een derde optie bijgekomen: het dynamisch energiecontract. Dit type contract kan gunstige voorwaarden hebben, maar kent ook enkele nadelen.

Binnen een dynamisch contract fluctueren de tarieven voor gas en stroom continu. Dagelijks wijzigen de gastarieven, terwijl stroomtarieven zelfs elk uur kunnen veranderen. Dit maakt het lastig om je maandelijkse uitgaven exact in te schatten. Hoewel energieleveranciers hun best doen om een realistische schatting van de tarieven te geven bij dynamische contracten, kunnen ze geen absolute zekerheid bieden dat deze schattingen ook daadwerkelijk overeenkomen. Wees dus alert bij het afsluiten van een dynamisch contract, vooral als de voorspelde tarieven erg laag lijken. Lagere geschatte tarieven kunnen een hoger risico inhouden dat je later extra moet betalen, omdat je uiteindelijk de daadwerkelijke tarieven verschuldigd bent en niet de vooraf geschatte.

Een dynamisch energiecontract biedt de mogelijkheid om kosten te besparen door je verbruik te synchroniseren met de momenten waarop de markttarieven het gunstigst zijn. Bovendien betaal je met zo’n contract geen risicotoeslag aan je energieleverancier.

Toch kent een dynamisch energiecontract ook enkele nadelen. Je ontvangt bijvoorbeeld geen welkomstkorting, je hebt een slimme meter nodig en waarschijnlijk fluctueert je maandbedrag iedere maand.

BEKIJK AANBIEDING