Bekijk eerst alle informatie over het MKB-modelcontract van ENGIE voor dat je als ZZP of MKB bedrijf een nieuw contract afsluit. ENGIE is een energieleverancier die zowel aan consumenten als aan het midden- en kleinbedrijf (MKB) energie levert.

Een modelcontract is een gestandaardiseerde energieovereenkomst die alle energieleveranciers aanbieden. Het is bedoeld om consumenten en zakelijke klanten een eenvoudige en transparante manier te bieden om energiecontracten te vergelijken.

Enkele kenmerken van een modelcontract zijn:

 1. Geen vaste contractduur: je kunt het contract op elk moment opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen.
 2. Variabele tarieven: de prijzen zijn niet vastgezet voor een bepaalde periode, maar kunnen twee keer per jaar aangepast worden op vastgestelde momenten.
 3. Transparante voorwaarden: de voorwaarden zijn gestandaardiseerd en duidelijk.
 4. Wanneer je overweegt een MKB-modelcontract bij ENGIE af te sluiten, zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Hier volgt een overzicht:
 5. Tarieven: Bekijk de huidige energietarieven en controleer hoe vaak deze kunnen wijzigen. Modelcontracten hebben vaak variabele tarieven, wat betekent dat ze gedurende de contractperiode kunnen fluctueren.
 6. Duurzaamheid: Als duurzaamheid belangrijk is voor jouw onderneming, kijk dan naar de herkomst van de energie. Biedt ENGIE groene stroom aan en uit welke bronnen komt deze?
 7. Voorwaarden: Lees de algemene en specifieke voorwaarden van het contract zorgvuldig door. Dit kan je inzicht geven in je rechten en plichten, maar ook in eventuele bijkomende kosten.
 8. Opzegtermijn: Controleer hoe je het contract kunt beëindigen en wat de opzegtermijn is. Een modelcontract heeft vaak een opzegtermijn van 30 dagen.
 9. Bijkomende kosten: Zijn er kosten verbonden aan het vroegtijdig beëindigen van het contract? En wat zijn de kosten voor netbeheer of andere administratieve kosten?
 10. Service: Beoordeel de klantenservice van ENGIE. Hoe gemakkelijk is het om contact met hen op te nemen en wat zijn de ervaringen van andere klanten?
 11. Betalingsopties: Kijk welke betalingsopties ENGIE aanbiedt. Sommige bedrijven geven bijvoorbeeld korting bij automatische incasso.
 12. Extra diensten: Biedt ENGIE extra diensten of producten aan die relevant zijn voor jouw bedrijf, zoals energiebesparingsadvies of zonnepanelen?
 13. Vergelijk met anderen: Voordat je een contract afsluit, is het verstandig om de aanbieding van ENGIE te vergelijken met die van andere energieleveranciers. Hierdoor kun je beoordelen of het aanbod marktconform is.
BEKIJK AANBIEDING