Als je op zoek bent naar een energiecontract, kan de keuze soms overweldigend zijn. Er zijn zoveel verschillende aanbieders, contractvormen en termijnen om uit te kiezen. Eén van de opties die je kunt overwegen, is het 3-jarige vaste contract van ENGIE. In dit artikel duiken we dieper in wat dit contract inhoudt, en waarom het misschien wel de perfecte keuze voor jou is.

Wat is een vast contract bij ENGIE? ENGIE biedt consumenten de keuze voor een vast energiecontract. Dit betekent dat je voor de afgesproken contractduur – in dit geval drie jaar – een vast tarief betaalt voor je energie. Dit tarief is onafhankelijk van eventuele schommelingen in de energiemarkt. Hiermee heb je dus zekerheid over de prijs die je gedurende de looptijd van het contract betaalt.

De voordelen van een 3-jarig vast contract Er zijn diverse redenen waarom consumenten kiezen voor een vast contract van drie jaar bij ENGIE:

  1. Prijszekerheid: De energieprijzen kunnen schommelen. Door te kiezen voor een vast contract, ben je gedurende drie jaar verzekerd van een constant tarief. Dit betekent dat je niet plotseling meer gaat betalen als de energieprijzen stijgen.
  2. Duurzaamheid: ENGIE zet sterk in op duurzaamheid. Als je kiest voor ENGIE, kies je voor groene energie. Hiermee draag je bij aan een beter milieu.
  3. Geen omkijken naar: Met een contract voor drie jaar hoef je je voorlopig geen zorgen te maken over je energiecontract. Je zit voor drie jaar goed, zonder dat je elk jaar opnieuw moet vergelijken en beslissen.

Waarom drie jaar? Drie jaar biedt een mooie balans tussen commitment en flexibiliteit. Het geeft je de zekerheid van een vast tarief, maar bindt je niet te lang. Daarnaast biedt het ENGIE de mogelijkheid om een scherp tarief aan te bieden omdat ze zekerheid hebben over een langere afnameperiode.

Hoe zit het met de voorwaarden? Zoals elk contract zijn er ook voorwaarden verbonden aan het 3-jarige vaste contract van ENGIE. Het is raadzaam om deze voorwaarden goed door te nemen voordat je een contract afsluit. Belangrijk is bijvoorbeeld om te weten wat de kosten zijn als je voortijdig het contract wilt beëindigen.

Overstappen naar ENGIE Overstappen naar ENGIE is eenvoudig. ENGIE helpt je bij het gehele overstapproces. Vaak is het zelfs zo dat ENGIE het opzeggen van je huidige contract bij je oude leverancier voor je regelt.

Het 3-jarige vaste contract van ENGIE biedt zekerheid, duurzaamheid en gemak. Als je op zoek bent naar een energiecontract waarbij je niet elk jaar hoeft te wisselen en waarbij je voor een langere tijd verzekerd bent van een vast tarief, dan is dit contract zeker het overwegen waard. ENGIE’s toewijding aan duurzaamheid en hun klantenservice maken het een aantrekkelijke keuze voor velen.

BEKIJK AANBIEDING