Als je energiecontract hebt bij Frank Energie (of elke andere leverancier) en je hebt geen slimme meter, dan is dat in de meeste gevallen geen probleem. De slimme meter heeft als voornaamste voordeel dat je meterstanden automatisch naar je energieleverancier worden verzonden, waardoor je dit niet zelf hoeft te doen. Ook krijg je met een slimme meter beter inzicht in je energieverbruik.

Zonder een slimme meter moet je de meterstanden handmatig doorgeven aan je energieleverancier. Dit doe je meestal één keer per jaar, maar sommige energieleveranciers kunnen vaker om je meterstanden vragen. Deze informatie wordt dan gebruikt om je energierekening te berekenen. Bij Frank energie kan je wel een contract afsluiten indien je geen slimme meter hebt.

Als je van plan bent om een slimme meter te laten installeren, neem dan contact op met je netbeheerder. Zij zijn verantwoordelijk voor de installatie van slimme meters. Het kan zijn dat er kosten verbonden zijn aan de installatie van een slimme meter, dus het is aan te raden om hierover vooraf informatie in te winnen.

Wil je gebruik maken van de app en andere handige functies van Frank Energie dan is het aan te raden om een slimme meter aan te vragen. Het kan zijn dat de wachttijden extra lang zijn omdat op dit moment veel mensen een slimme meter willen installeren om over te stappen op dynamische energie tarieven.

BEKIJK AANBIEDING