Bij Frank energie sluit je geen jaarcontract af, maak je opzeggen wanneer jij wilt. Je hebt dus niet een opzegtermijn of een boete die je moet betalen bij Frank energie zoals je gewend bent bij een jaarcontract bij de traditionele energie aanbieders. Heb jij momenteel een jaarcontract, dan is de opzegtermijn vaak 30 dagen, na 30 dagen kan je klant worden bij Frank energie.

In het algemeen, wanneer we het hebben over energiecontracten, kan er een verschil zijn tussen een dynamisch energiecontract en een jaarcontract. Hier zijn de belangrijke verschillen:

  1. Looptijd: Een jaarcontract heeft meestal een vaste looptijd van 12 maanden. Een dynamisch energiecontract kan flexibeler zijn qua looptijd en kan maandelijks opzegbaar zijn.
  2. Prijzen: Bij een jaarcontract kunnen de tarieven voor energie (gas en elektriciteit) voor de gehele contractperiode vastgelegd zijn. Dit biedt zekerheid over de prijs gedurende de looptijd van het contract. Bij een dynamisch energiecontract kunnen de tarieven variëren, afhankelijk van de marktprijzen. Dit kan voordelig zijn als de prijzen dalen, maar kan ook resulteren in hogere kosten als de prijzen stijgen.
  3. Flexibiliteit: Een dynamisch energiecontract kan meer flexibiliteit bieden, omdat het makkelijker kan zijn om van leverancier te wisselen of het contract aan te passen. Bij een jaarcontract ben je meestal gebonden aan de voorwaarden van het contract voor de volledige duur.
  4. Aanbiedingen en kortingen: Bij het afsluiten van een jaarcontract bieden energieleveranciers vaak welkomstkortingen of andere aanbiedingen aan. Bij een dynamisch contract is dit minder gebruikelijk, omdat de focus meestal ligt op de flexibiliteit en de mogelijkheid om te profiteren van prijsschommelingen.
  5. Risicobeheer: Met een jaarcontract kun je het risico van prijsschommelingen beheren door te kiezen voor een vast tarief. Met een dynamisch contract is er meestal meer blootstelling aan de volatiliteit van de energiemarkt, wat meer risico maar ook meer kansen kan betekenen.

Welk type contract het beste is, hangt af van de specifieke behoeften en omstandigheden van de consument of het bedrijf. Het is belangrijk om de voorwaarden van elk contract zorgvuldig te overwegen alvorens een keuze te maken.

BEKIJK AANBIEDING