Voor 2024 heeft Vattenfall aangekondigd dat de gasprijzen zullen stijgen. Deze stijging wordt gedeeltelijk veroorzaakt door hogere energiebelastingen op gas. De energiebelasting op gas zal naar verwachting stijgen van € 0,59 per m³ naar € 0,71 per m³. Het variabele tarief van Vattenfall voor gas in januari 2024 is vastgesteld op € 0,81164 per m³, wat een stijging betekent van 11,3 cent per m³ ten opzichte van 2023. Deze prijsstijgingen worden mede veroorzaakt door de hogere energiebelasting op gas en de stijging van de inkoopkosten als gevolg van de koude maanden​​.

Per 1 januari 2024 wordt verwacht dat de gasprijzen van Vattenfall zullen stijgen. Dit is deels te wijten aan de verhoging van de energiebelasting op gas en mogelijk ook door stijgingen in de inkoopkosten van gas op de wereldmarkt. De specifieke energiebelasting op gas zal naar verwachting stijgen van € 0,59 per m³ naar € 0,71 per m³. Daarnaast kan de algemene marktsituatie, zoals vraag en aanbod, geopolitieke ontwikkelingen en economische factoren, ook invloed hebben op de gasprijs.

Het is belangrijk om op te merken dat energieprijzen kunnen fluctueren en afhankelijk zijn van een complexe reeks factoren. Voor de meest actuele en specifieke informatie over Vattenfall’s gasprijzen in 2024, is het raadzaam om rechtstreeks contact op te nemen met Vattenfall of hun website te bezoeken.

BEKIJK AANBIEDING