In 2024 is het weer mogelijk om een vast contract af te sluiten bij Vattenfall, een van de grootste energieleveranciers van Nederland.

Vanaf 2024 zijn er enkele significante veranderingen in de energietarieven en contracten aangeboden door Vattenfall. Een van de opvallende veranderingen is het beëindigen van het prijsplafond vanaf 1 januari 2024. Dit betekent dat klanten tot eind 2023 een maximaal tarief betalen voor hun energieverbruik tot een bepaald verbruiksniveau onder het prijsplafond. Vanaf januari 2024 zullen klanten weer het energietarief betalen zoals gespecificeerd in hun contract.

Daarnaast zal er in 2024 een verhoging zijn van de energiebelasting op gas en de netbeheerkosten. Een aanzienlijk deel van de energierekeningen bestaat uit deze kosten, dus het is belangrijk om te weten dat deze vanaf januari 2024 zullen stijgen. Specifiek zal de energiebelasting op gas toenemen, terwijl voor elektriciteit de energiebelasting zal afnemen.

Vattenfall biedt ook de optie van vaste contracten, die de zekerheid bieden van een vast leveringstarief voor de duur van het contract. Dit betekent dat prijsstijgingen geen invloed hebben op uw leveringstarief. Het is echter belangrijk om te noteren dat als de energieprijzen dalen, uw tarief niet dienovereenkomstig zal dalen onder een vast contract. Bovendien, als u ervoor kiest om een vast contract te beëindigen voor de einddatum, kunt u aansprakelijk zijn voor het betalen van een opzegvergoeding.

Wat betreft de energiemarkt en contractkeuzes, is het moeilijk te voorspellen of een vast of variabel contract de betere keuze is, omdat dit afhangt van marktomstandigheden en individuele omstandigheden. Vaste contracten bieden prijszekerheid en bescherming tegen prijsstijgingen, maar profiteren niet van prijsdalingen zoals variabele contracten.

De aanpak van Vattenfall in het aanbieden van deze contracten is in lijn met hun investeringsplan voor 2023-2024, dat significante investeringen omvat in windenergie, elektriciteitsnetten, stadsverwarmingsoperaties en andere duurzame energieoplossingen. Het bedrijf zet zich in voor een strategie om fossielvrij te worden, met een aanzienlijk deel van hun investeringen in hernieuwbare energieprojecten.

Voor specifieke details over huidige aanbiedingen, tarieven en opties voor zowel nieuwe als bestaande klanten, wordt aanbevolen om de officiële website van Vattenfall te bezoeken of direct contact op te nemen met hun klantenservice.

BEKIJK AANBIEDING