Sinds kort biedt Vattenfall weer 3 jaar vast contract aan, naast de variabele en model contracten. Vattenfall (voorheen Nuon) is een van de grotere energieleveranciers in Nederland. Een vast contract van 3 jaar bij Vattenfall betekent dat je gedurende die periode een vastgestelde prijs betaalt voor je gas en elektriciteit. De prijs zal niet stijgen of dalen, ongeacht de veranderingen in de energiemarkt. Dit kan je zekerheid bieden over je energiekosten gedurende de contractperiode.

Enkele zaken om in gedachten te houden bij het overwegen van een dergelijk contract:

  1. Stabiliteit: Een contract met vaste tarieven en looptijd van 3 jaar kan handig zijn als je budgetzekerheid wilt. Je weet wat je elke maand gaat betalen, wat het gemakkelijker maakt om je financiën te plannen.
  2. Potentiële besparingen: Als de energieprijzen stijgen, kun je besparen omdat jouw tarieven vast zijn. Maar als de prijzen dalen, betaal je mogelijk meer dan je zou doen met een variabel tarief.
  3. Duur van het contract: Houd er rekening mee dat je bij een contract van drie jaar je aan die leverancier bindt voor de hele periode. Als je voortijdig wilt opzeggen, kunnen er kosten aan verbonden zijn.
  4. Groene energie: Vattenfall biedt opties voor groene energie. Als het milieu belangrijk voor je is, wil je misschien weten hoeveel van hun energie afkomstig is van hernieuwbare bronnen.

Vergeet niet om de voorwaarden van het contract van 3 jaar zorgvuldig te lezen en te begrijpen voordat je het ondertekent, zodat je weet wat je verplichtingen en rechten zijn. Hoe langer je een energie contract vastzet (3 jaar of 5 jaar), hoe hoger de prijzen zijn, maar hoe meer vastigheid jij voor jezelf creëert.

BEKIJK AANBIEDING