Op het moment van schrijven biedt Vattenfall geen 5 jaar vast contract aan op het gebied van stroom en gas. Door de energie crisis is de markt lastig te voorspellen en worden er geen 5 jaar vast contracten aangeboden.

Vattenfall, voorheen bekend als Nuon, is een van de grotere energieleveranciers in Nederland. Als je kiest voor een vast contract van 5 jaar bij Vattenfall, betekent dit dat je voor de duur van deze periode een vast tarief betaalt voor je gas en elektriciteit. De prijs verandert gedurende deze periode niet, ongeacht de fluctuaties in de marktprijzen voor energie. Hier zijn enkele punten om te overwegen:

  1. Prijsstabiliteit: Een vast contract kan nuttig zijn als je houdt van stabiliteit en zekerheid in je budget. Je weet wat je maandelijkse energiekosten zullen zijn, wat het plannen van je budget kan vergemakkelijken.
  2. Potentiële besparingen: Als energieprijzen stijgen, kan een vast contract je geld besparen, omdat je tarief hetzelfde blijft. Maar als de energieprijzen dalen, betaal je mogelijk meer dan je zou doen met een variabel tarief.
  3. Contractduur: Houd er rekening mee dat een contract van vijf jaar betekent dat je je voor die periode committeert aan Vattenfall. Er kunnen kosten zijn verbonden aan het voortijdig opzeggen van het contract.
  4. Duurzaamheid: Vattenfall heeft opties voor groene energie. Als duurzaamheid belangrijk voor je is, kun je overwegen om te kijken hoeveel van de energie van Vattenfall afkomstig is uit hernieuwbare bronnen.

Zorg ervoor dat je de voorwaarden van het contract zorgvuldig leest en begrijpt voordat je het ondertekent, zodat je weet wat je rechten en verplichtingen zijn. Ondanks dat er geen Vattenfall 5 jaar vast contract beschikbaar is kan je wel kiezen voor een 1-jarig of 3-jarig contract van Vattenfall.

BEKIJK AANBIEDING