Vanaf 1 januari 2024 zullen er een aantal veranderingen zijn in de energietarieven van Vattenfall in Nederland. Het prijsplafond dat tot dan van toepassing was, wordt stopgezet, waardoor de energietarieven uit het contract van de consument weer van toepassing zullen zijn. De energiebelasting op gas zal stijgen naar € 0,71 per m³, een verhoging ten opzichte van de eerdere € 0,59. Voor stroom daalt de energiebelasting van € 0,15 naar € 0,13 per kWh. Bovendien wordt de vermindering energiebelasting verhoogd van € 596,86 naar € 631,39, wat betekent dat consumenten meer korting ontvangen op hun energiebelasting.

Voor kleinverbruikers zal in 2024 meer energiebelasting worden betaald voor gas en minder voor stroom. Voor aardgas is de belasting voorlopig gezet op € 0,58301 per m³ en voor stroom op € 0,10880 per kWh. De heffingskorting op energiebelasting verandert ook, naar € 521,81.

Daarnaast wordt verwacht dat de netbeheerkosten voor consumenten gemiddeld met € 5,- tot € 10,- per maand zullen stijgen, voornamelijk door investeringen in het net door netbeheerders. Al met al moet je goed opletten als je de Vattenfall tarieven 2024 gaat vergelijken met andere energie aanbieders.

Voor MKB-ondernemers zijn er ook enkele wijzigingen, zoals de stopzetting van het prijsplafond en de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief MKB (TEK), veranderingen in energiebelasting en netbeheerkosten, en de verlenging van bepaalde subsidieregelingen zoals de ISDE, EIA, MIA en Vamil.

Het is belangrijk voor consumenten en ondernemers om zich bewust te zijn van deze wijzigingen en indien nodig hun energiecontracten te heroverwegen of aan te passen.

Voor meer gedetailleerde informatie over de veranderingen in energietarieven van Vattenfall in 2024, kun je de volgende bronnen raadplegen:

BEKIJK AANBIEDING